dimarts, 26 de juny del 2007

Canga divideix el govern local en quatre àrees i crea una coordinadora de barris

L'exregidor d'Hisenda, Domingo Soto, continuarà al consistori com a càrrec de confiança d'alcaldia
L'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús María Canga (PSC), comença a definir el futur govern municipal. Com a principal característica, cal destacar que el nou executiu estarà dividit en quatre grans àrees: Territori, Hisenda, Serveis Socials, i Activitat Ciutadana i Serveis Personals. D'altra banda, es creen dues coordinadores que dependran directament d'alcaldia: una posarà en comú la feina feta pels regidors de barri i serà dirigida per Isabel Marcuello, i l'altra coordinarà les quatre àrees i la dirigirà Pedro Rivero. L'exregidor d'Hisenda, Domingo Soto, continuarà finalment vinculat al govern com a càrrec de confiança d'alcaldia.

Isabel Marcuello i Pedro Rivero s'entreveuen com les dues persones de confiança del nou equip de govern de Jesús María Canga. Tots dos estaran situats immediatament per sota de l'alcalde, ja que seran la primera i el tercer tinent d'alcalde, i dirigiran les dues coordinadores que dependran directament d'alcaldia. Marcuello serà l'encarregada de gestionar la tasca que es farà als sis barris del municipi i Rivero coordinarà la feina que es faci des de totes les regidories del govern.
De fet, ells dos dirigiran dues de les quatre grans àrees en què es dividirà el nou govern local. Marcuello, que anava de número dos de la llista, dirigirà l'àrea de Serveis Socials, des de la qual dirigirà la tasca que es faci en les regidories de Serveis Socials, Mediació, Participació Ciutadana, Noves Tecnologies, Promoció Econòmica, Dona, Relacions Institucionals i Protocol. També es farà càrrec de l'oficina d'atenció al ciutadà (OAC) i de l'oficina municipal d'informació al consumidor (OMIC). Al mateix temps, Rivero serà el cap d'àrea d'Hisenda, Governació i Policia Local. Des d'aquesta àrea, estarà al corrent de les regidories de Seguretat, Hisenda, Concessions administratives i Recursos Humans.
Les altres dues àrees seran gestionades per qui ha estat responsable d'Urbanisme en els darrers anys, Joan Callau, i per la nova regidora, Ruth Soto. Callau repetirà en la segona tinència d'alcaldia i serà el cap de l'àrea de Territori, des de la qual continuarà coordinant regidories com ara Via Pública, Medi Ambient i Urbanisme. Per la seva banda, Soto, que entra per primer cop a formar part del govern, serà la cap d'àrea d'Activitats Ciutadanes i Serveis Personals, des de la qual controlarà la feina que facin els regidors de Cultura, Esports, Educació, Joventut, Infància i Festes. Soto serà també la setena tinent d'alcalde, cosa que li permetrà assistir a les reunions de la junta de govern. La resta de tinents d'alcalde seran l'ecosocialista Gregorio Belmonte (quart), i els socialistes Evelyn Segura (cinquena) i David Palomar (sisè).
D'aquestes quatre àrees dependran la totalitat de regidories, que encara es desconeix per qui seran governades. ICV-EUiA mantindrà les seves quatre regidories: Educació, Solidaritat, Medi Ambient i Sanitat.
PLE EXTRAORDINARI
Tot i això, el cartipàs definitiu s'aprovarà en un ple extraordinari que està previst que es farà divendres que ve al matí. En aquest ple, també s'aprovaran les dedicacions dels regidors, els càrrecs de representació supramunicipal i els càrrecs de confiança.En aquest sentit, s'aprovarà la contractació de l'exregidor socialista Domingo Soto com a càrrec de confiança d'alcaldia. Soto, que va portar Hisenda, ara tindrà les funcions que prèviament va tenir Pedro Rivero i, abans, Isabel Marcuello.
Font: El Punt