dilluns, 8 de febrer del 2010

Cinefòrum sobre la religió

La Joventut Socialista del Barcelonès Nord, des de la Secretaria d'Acció Política, ha organitzat la tercera sessió de cinefòrum dins la I Temporada de Cinema Polític a la Federació. En aquesta ocasió ha estat l'Agrupació de la Joventut Socialista de Sant Adrià de Besós qui ha acollit la cita amb el passi de la pel·lícula "Campamento Jesús".

El polèmic documental tracta sobre els campaments cristians per a nens als EUA i, en concret, al campament Kids on Fire a Dakota del Nord. Les directores del documental GRAY i EWING segueixen la vida de 3 nens d'uns 10 anys que es veuen immersos en la forma de veure el món per una part de l'Esglèsia Evangèlica. A aquesta edat se'ls ensenya una interpretació literal de la Biblia i se'ls encoratja a donar sermons. Aquest documental va ser molt controvertit per l'adoctrinament que mostrava dels nens i a més, un dels pastors evangèlics que apareixen a la pel·lícula es va veure involucrat en un escàndol de prostitució homosexual, malgrat els seus sermons contra els homosexuals.

Amb posterioritat al passi de la pel·lícula, vam poder debatre sobre diferents aspectes de la religió i la laïcitat; la relació Esglèsia-Estat, les relacions entre les diferents religions i les manifestacions radicals de la religió. Va ser un debat molt interessant i enriquidor, on es van manifestar diversos tipus d'opinions que es recolliran en un document ideològic.

Us deixem el tràiler de la pel·lícula: