dilluns, 8 de juny del 2009

La JSC del Barcelonès Nord destaca els excel•lents resultats del PSC a la comarca

BADALONA, 8 de juny de 2009


Ahir, 7 de juny del 2009, es van celebrar les eleccions al Parlament Europeu a Espanya i a altres països de la Unió Europea. A partir de les 22 hores es van començar a conèixer els resultats amb gairebé el 98% dels vots escrutats. La victòria del Partit Popular a Espanya és indiscutible, però la JSC del Barcelonès Nord vol destacar també la victòria del Partit dels Socialistes a Catalunya i, especialment, els excel•lents resultats del PSC a la nostra comarca. El PSC ha obtingut, a Badalona, un 45,94% dels vots; a Santa Coloma de Gramenet un 55,85%; a Sant Adrià de Besós un 51,36%; a Montgat un 36,02% i a Tiana un 30,86%*; consolidant-se així el Partit dels Socialistes de Catalunya com el partit més votat en els 5 municipis que integren la comarca del Barcelonès Nord.

La JSC del Barcelonès Nord vol remarcar també la baixa participació en aquest comicis. És hora de què els partits polítics facin una reflexió interna sobre quin és el motiu de l'alta abstenció i cercar mecanismes per fomentar la participació. Malauradament, l'abstenció és la norma a gairebé tots els 27 països que conformen la Unió Europea, havent arribat aquest any a la taxa mitjana de participació estimada més baixa (43%) des dels primers comicis l'any 1979. A més, és un fet destacable que a Espanya s'hagi duplicat el percentatge de vots nuls i triplicat el nombre de vots en blanc. Reflexionem-hi!

L'avenç de la dreta al Parlament Europeu, encapçalada pel Partit Popular Europeu es consolida i millora els seus resultats respecte l'any 2004, malgrat els escàndols i sospites de corrupció dels partits de dretes a Espanya i Itàlia. Aquest avenç del PPE, juntament amb els dels Liberals, que es consoliden com a tercera força política al Parlament Europeu, s'haurà de compensar amb més treball i més esforç per part del Partit dels Socialistes Europeus, els diputats del qual hauràn de fer front a reptes com la possibilitat que es torni a presentar l'Eurodirectiva de les 65 hores i lluitar per evitar que es retallin els drets dels treballadors a l'empara de la "flexiseguretat" del mercat laboral en temps de crisi. Tenim molta feina per endavant, a treballar!

* Resultats oficials obtinguts del Ministeri de l'Interior amb el 100% dels vots escrutats