dimarts, 17 de novembre del 2009

Un Consell Nacional ple de debat i propostes dels i les joves socialistes de Catalunya



La JSC aprova, entre altres, un manifest en defensa de l’honorabilitat de la política, sobre les consultes populars independentistes, i el posicionament enfront el fenomen de la prostitució. El Consell va comptar amb la presència d’Isabel López Chamosa, Diputada al Congrés, i de la nova Alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon.

Si alguna cosa ha caracteritzat el Consell Nacional de la JSC celebrat dissabte 14 de novembre ha estat la participació i el debat ideològic al voltant de les onze resolucions que, tant les federacions com les comissions sectorials, varen presentar per a la seva votació.

Com a organització política juvenil, la JSC no podia quedar al marge dels casos de presumpta corrupció que s’han donat en les darreres setmanes. En aquest sentit, es va aprovar un manifest en defensa de l’honorabilitat de la política i de la democràcia així com una resolució en la que es condemna qualsevol cas de corrupció o corruptela política.

Com a primer pas cap a una reflexió més profunda de la problemàtica, el Consell Nacional va aprovar, a proposta de la Sectorial d’Igualtat, el que ja és el posicionament de la JSC enfront el fenomen de la prostitució. En aquest sentit, l’organització defensa, tenint com a horitzó l’abolició de la prostitució de la nostra societat “dotar d’un marc jurídic que permeti l’exercici d’aquesta activitat tot garantint la seguretat, la intimitat i el consentiment de les persones que decideixen exercir-la”, reforçant les lleis i les accions contra el proxenetisme, i ampliant la protecció de les dones que abandonen les xarxes d’explotació sexual.

Davant les consultes populars independentistes que s’estan convocant arreu del país, la JSC ha proposat l’abstenció en aquests processos, degut a que aquetes consultes no serveixen com a font de coneixement, no s’ adiu al model de futur que defensa i que reivindica, que és el federalisme, i perquè al marge dels debats inconsistents, cal centrar els esforços de l’organització en la lluita social i la defensa dels problemes reals del jovent català.

En altres resolucions aprovades al Consell Nacional, la JSC advoca per una reforma progressista de l’Impost de Successions, per una política fiscal d’esquerres, per un benestar animal sense excepcions i en contra de les curses de braus, per l’obertura i la continuïtat del moviment feminista. També es varen reafirmar els valors de l’organització, i es va realitzar una valoració molt positiva de l’acord de mesures per l’ocupació juvenil en el que l’organització es compromet a vigilar el compliment de l’acord i a treballar per desenvolupar totes les potencialitats de les mesures i els objectius que es defineixen. També, es va arribar a un acord per constituir un grup de treball en el que es tractés les polítiques de mobilitat i la seva afectació al col·lectiu jove.

El Consell Nacional també va aprovar diferents reglaments interns, així com la constitució de les Comissions Sectorials Societat XXI, Igualtat, Estudiantil, i Política Econòmica i Sociolaboral. Durant el transcurs del mateix, la companya i nova Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va dirigir unes paraules al Consell, en les que dirigint-se a la militància de la JSC va assegurar que “tenint la força i la sàvia de les joventuts i de tota la gent, que sé que m'acompanyarà en aquest projecte, espero tirar-ho endavant i que sortim reforçats i que Santa Coloma torni a sentir-se orgullosa d'estar governada pels socialistes”.

COMISSIÓ EXECUTIVA NACIONAL
JOVENTUT SOCIALISTA DE CATALUNYA