dilluns, 16 de novembre del 2009

Dia Internacional de les Víctimes d'Accidents de Trànsit



Molts són els joves que any rere any engrossen les llistes de víctimes d'accidents de trànsit. Avui dia 16 de novembre se celebra el dia de les víctimes per accident de trànsit i és per això que nosaltres, com a joves, volem unir-nos al dol de les famílies que han perdut familiars en accidents de trànsit.

La reforma del Codi Penal i la instauració del carnet per punts ha permès rebaixar el nombre de víctimes en accidents de trànsit. Això, juntament amb mesures com el foment del transport públic amb l'ampliació dels horaris d'obertura els caps de setmana i el dissabte ober tota la nit han permès una baixada del nombre d'accidents de trànsit. Tot i això, segueix sent una de les principals causes mortals del nostre país.

Considerem que és paper de les escoles fomentar l'educació vial per prevenir els accidents, incloent-hi assignatures com la seguretat vial a l'educació obligatòria. Per últim, cal recordar a tothom, joves i no tant jove, que la barreja d'alcohol, drogues i conducció és mortal i que no només suposa un risc per a la persona que condueix i els seus acompanyants, sinó per tots els agents del trànsit.

JOVENTUT SOCIALISTA DEL BARCELONÈS NORD